Ejerskifteforsikring

Det er meget vigtigt at have en ejerskifteforsikring, da det kan spare dig for mange penge i tilfælde af skader på bygning eller grund. En ejerskifteforsikring dækker over de fleste af de tab, man kan komme ud for i forbindelse med køb og salg af fast ejendom.

På denne side kan du læse mere om ejerskifteforsikring.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring tegnes af køber i forbindelse med en ejendomshandel. En ejerskifteforsikring dækker de skjulte fejl og mangler, der eksisterede allerede inden overtagelsen, og som først måtte vise sig efter overtagelsesdagen.

Det betyder som udgangspunkt, at køber ikke kan stille sælger til ansvar for sådanne fejl og mangler – godtgørelse skal i stedet søges hos ejerskifteforsikringsselskabet.

Det er en betingelse for tegning af en ejerskifteforsikring, at der forinden udarbejdes en tilstandsrapport. Formålet med forsikringen er herefter at dække de fejl og mangler, der ikke var synlige ved gennemgangen og følgelig ikke er omtalt i tilstandsrapporten.

Er et forhold ikke nævnt i rapporten, som følge af en fejl begået af den byggesagkyndige, der har udarbejdet rapporten, er det hverken sælger eller forsikringsselskab, der skal stå til ansvar. Det er derimod den byggesagkyndige, hvis ansvarsforsikring vil dække købers eventuelle tab som følge af fejlen.

Alle ejerskifteforsikringer skal leve op til nogle bestemte minimumskrav, men derudover findes der også nogle med en udvidet dækning.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring dækker skader, som du kan risikere at hæfte for, hvis du ikke sørger for at have tegnet forsikringen inden købet eller salget af boligen.

Ejerskifteforsikringen dækker over mange ting. Både skader på bygningen, som f.eks. rørskader, og skader på grunden, f.eks. forurening, går ejerskifteforsikringen ind og dækker. Derfor kan der være mange penge at spare, ved at være ordentligt dækket.

Frigørelse af det 10-årige mangelansvar

Når du sælger dit hus, vil du gerne undgå ethvert juridisk ansvar for mangler, der måske bliver opdaget senere. Det vil sige en frigørelse af sælgers 10-årige mangelansvar.

Dette gøres ved at give køberen en række dokumenter, inden du underskriver købsaftalen. Dette inkluderer huseftersynsordningen, altså udarbejdelsen af elrapporten og tilstandsrapporten, samt en skriftlig og bindende aftale om at betale halvdelen af, hvad forsikringen måtte koste.

Ved at aflevere disse dokumenter sikrer du, at du ikke længere hæfter for mangler ved bygningens fysiske tilstand samt hvis der skulle være noget galt med el- og VVS-installationer.

Pålidelig boligadvokat til faste lave priser

Når du køber eller sælger en bolig, er det vigtigt at få god juridisk rådgivning for at sikre, at processen forløber gnidningsløst. Vores team af erfarne ejendomsadvokater kan hjælpe dig med selv de vanskeligste opgaver og give dig den vejledning og støtte, du har brug for. Vi gennemgår alle dokumenter grundigt og tilbyder vores professionelle mening for at hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger.

Derudover mener vi, at alle har ret til til juridisk rådgivning af bedste kvalitet, og derfor tilbyder vi vores tjenester til faste lave priser. Hos os kan du derfor være sikker på at få den hjælp, du har brug for, for at gennemføre dit salg eller køb med succes uden at vælte budgettet.

Har du spørgsmål? Så tøv ikke med at kontakte os!

Hos Hviid Boligadvokater sætter vi altid vores kunder i centrum. Vi forstår, at processen med at købe eller sælge en bolig kan være stressende, og vi ønsker derfor at gøre alt, hvad vi kan, for at gøre det så glat og problemfrit som muligt.

Derfor står vi altid klar til at besvare dine spørgsmål vedrørende ejerskifteforsikring eller andre forhold i forbindelse med salg og køb af bolig. Og hvis du har spørgsmål til vores service, er vi også altid glade for at besvare dem.

Så tøv ikke med at kontakte os i dag på telefon 7630 8999 eller pr. e-mail på kontakt@hviid-advokater.dk.